Nyheder

Spisebord Størrelse: Din guide til det rette spisebord

Aug 28, 2023

Spisebord Størrelse: Din guide til det rette spisebord

At vælge det rigtige spisebord kan virke som en udfordrende opgave, men med den rette vejledning bliver det en leg. I denne artikel vil vi guide dig igennem de vigtige faktorer, som du skal tænke over, når du skal vælge størrelse på dit nye spisebord.

 • Hvad vejer et spisebord?
 • Hvor meget plads omkring spisebordet er nødvendigt?
 • Hvor mange kan sidde ved et spisebord?
 • Hvor højt, bredt, og langt skal dit spisebord være?
 • Specialfokus: Hvor meget plads kræves omkring et rundt spisebord?

Hvad vejer et spisebord?

Spisebordets vægt kan variere betydeligt afhængigt af, hvilket materiale det er lavet af. Lad os dykke ned i de mest almindelige materialer og deres vægt:

 1. Træ: Ofte et tungere materiale, især hvis det er massivt træ. Eksempelvis vejer et egetræsbord ofte mere end et fyrretræsbord.
 2. Glas: Selvom glasplader kan virke lette, kan de være tunge afhængigt af tykkelsen og størrelsen på glasset.
 3. Marmor: Marmorborde er typisk blandt de tungeste på grund af stenens tæthed.
 4. Metal: Vægten af metalfundamenter varierer baseret på typen af metal og designet.

For eksempel, hvis du ser på vores spiseborde, vil du bemærke, at vores massivt egetræsbord vejer mere end vores moderne glasbord.

Hvor meget plads omkring spisebordet er nødvendigt?

At have tilstrækkelig plads omkring dit spisebord sikrer, at alle gæster føler sig komfortable. Dette rum gør det muligt for folk at bevæge sig frit, trække stolen ud og endda gå omkring bordet.

TIP: Mål afstanden fra bordkanten til væggen eller andet møbel. Der bør være mindst 90 cm, så gæsterne let kan stå op og sætte sig ned uden problemer.

Hvor mange kan sidde ved et spisebord, og hvad betyder størrelsen?

Antallet af personer, der kan sidde ved et spisebord, afhænger selvfølgelig af bordets størrelse. Generelle retningslinjer er som følger:

 • 90 cm kvadrat: Ideel til 4 personer.
 • 120 cm kvadrat eller rundt: Kan rumme op til 5-6 personer.
 • 180 cm langt: Perfekt til 6-8 gæster.

Du kan finde visuelle eksempler i vores spisebord til 6 personer kategori, som kan give dig en bedre forståelse af, hvordan forskellige bordstørrelser ser ud.

Hvor højt skal et spisebord være?

Den ideelle højde for et spisebord er mellem 74 til 81 cm. Dette sikrer, at der er tilstrækkelig plads mellem bordet og en standard spisebordsstol, hvilket giver optimal komfort for dine knæ og ben.

Hvor bredt er et spisebord?

Bredde af et spisebord kan variere meget, men en god tommelfingerregel er, at bredden skal være mindst 90 cm for at sikre tilstrækkelig plads til tallerkener, glas og skåle. For eksempel, i vores sortiment finder du både smalle borde som dem i vores lille spisebord kategori og bredere varianter.

Specialfokus: Hvor meget plads omkring et rundt spisebord?

Runde borde er ideelle til mindre rum, da de optager mindre plads og ikke har skarpe kanter. Generelt kræver et rundt bord omkring 120-150 cm i diameter for at sidde 6 personer komfortabelt. Du kan tjekke vores rundt spisebord kollektion for visuelle eksempler.

 

At vælge det rigtige spisebord handler ikke kun om design, men også om størrelse og funktionalitet. Vi håber, at denne guide hjælper dig med at træffe den rigtige beslutning. Husk at besøge vores spisebordssamling for at finde det perfekte bord til dit hjem!