Bolig inspiration

Guide: Arrangering og valg af spisebordsstole

Jun 10, 2024

Guide: Arrangering og valg af spisebordsstole

At finde de perfekte spisebordsstole og arrangere dem korrekt omkring dit spisebord kan være en kunst i sig selv. Denne guide vil give dig indsigt i alt fra den rette afstand mellem stolene, til hvordan du vælger de mest komfortable stole til dit hjem.

Hvor lang skal der være mellem stole?

Den rette afstand mellem dine spisebordsstole er essentiel for både komfort og æstetik. Placere du stolene for tæt på hinanden, vil dine gæster vil føle sig trængt. For langt fra hinanden vil se ukoordineret ud. Men hvad er den gyldne regel?

Pladsen mellem dine stole spiller en afgørende rolle for bekvemmeligheden ved bordet. Tænk på en formel middag, hvor alle har brug for plads til at bevæge deres arme frit uden at støde ind i naboen. Til hverdagsbrug skal der være nok plads til, at man kan rejse sig og sætte sig uden problemer.

Den generelle anbefaling er at have mindst 50-60 cm mellem hver stol. Dette giver nok plads til at folk kan sidde komfortabelt og rejse sig uden besvær. For at måle dette korrekt, skal du måle fra midten af én stol til midten af den næste.

Hvilke faktorer kan påvirke den optimale afstand mellem stole?

Der er flere faktorer, der kan påvirke, hvor meget plads du skal have mellem dine spisebordsstole:

 • Størrelsen af spisebordet: Et større bord kræver ofte flere stole, hvilket betyder, at du måske skal justere afstanden for at få det til at passe.
 • Størrelsen af stolene: Spisebordsstole med armlæn kræver mere plads omkring bordet end smalle stole uden. Overvej derfor målene på dit bord og bredden på spisebordsstolene inden du foretager dig dit køb.

Hvor høj skal en spisebordsstol være?

Højden på dine spisebordsstole er en anden vigtig faktor, der påvirker hvor komfortabelt du sidder ved dit spisebord. De fleste spisebordsstole har en sædehøjde på omkring 45-50 cm fra gulvet til sædet. Dette passer typisk til borde, med en standardhøjde på 75 cm. Igen er det vigtigt at højde på dine stole skal være proportionel med højden på dit bord for at sikre den optimale komfort. Personer med forskellige højder kan have brug for stole i forskellige højder for optimal komfort.

  Hvordan du kan justere højden på dine stole, hvis det er nødvendigt

  Hvis dine stole ikke passer perfekt i højden, kan du overveje at tilføje sædehynder eller skifte stolene til en model med justerbare ben. Dette kan være særligt nyttigt, hvis du har et spisebord der kræver en specifik højde på stolene.

  Afstand mellem bordplade og spisebordsstole

  En vigtig detalje at overveje er afstanden mellem bordpladen og sædet på dine spisebordsstole. Denne afstand bør være tilpas, så man sidder komfortabelt uden at føle sig klemt. Ideelt set bør der være omkring 25-30 cm fra toppen af sædet til undersiden af bordpladen. Dette giver nok plads til benene og sikrer, at man kan sidde oprejst uden at knæene kommer i karambolage med bordkanten.

  Hvilke spisebordsstole sidder man bedst i?

  Siddekomfort er det vigtigste, når det kommer til valget af nye spisebordsstole. Men hvilken spisebordsstole sidder man bedst i? Lad os se nærmere på det.

  Når du vælger en komfortabel stol, bør du overveje følgende:

  • Ergonomi: Stole med god ergonomi støtter din ryg og sikrer en behagelig siddeposition.
  • Støtte: En stol med god lændestøtte kan gøre en stor forskel, især hvis du sidder i længere tid.
  • Materiale: Polstrede stole med bløde materialer kan øge komforten betydeligt. Her er stole i fløjl og velour et ideelt valg.

  Opsummering

  Valget af de rette spisebordsstole og deres korrekte placering kan gøre en stor forskel i både æstetik og komfort i din spisestue. Husk at tage højde for faktorer som afstand mellem stolene, stolens højde og helt generelt, hvilken type stole der passer bedst til dit bord. Hos Møbelkompagniet har vi et bredt udvalg af spisebordsstole til enhver smag og indretning. Se udvalget her på hjemmesiden, eller tag et kig forbi vores shoowrom, for at finde dine næste yndlingsstole.