Bolig inspiration

Giv dit hjem en indbydende og varm følelse med runde tæpper

May 30, 2023

Indbydende rundt tæppe

Der er ikke noget som tæpper, eller runde tæpper, der kan give en varm og indbydende stemning i dit hjem. Det gælder både, når du selv træder ind ad døren, og når du får gæster på besøg. Med et tæppe udstråler dit hjem åbenhed, så alle føler sig velkomne. Derudover er tæpper også en praktisk detalje, når du indretter din bolig. De kan nemlig både spille en vigtig designmæssig og funktionel rolle. Og ofte er det de små detaljer, der gør din boligindretning fuldendt.

Når det kommer til tæpper, er der rigtig mange muligheder at vælge imellem. Du vil derfor snildt kunne finde både plaider og firkantede tæpper, som passer ind i de fleste rum og de fleste menneskers boligstile. Men hos Møbelkompagniet kan du også finde et bredt udvalg af flotte, runde tæpper til ethvert behov, hvis du gerne vil have en anden og anderledes form til dit tæppe.

 

Tæpper i flere afskygninger – find den rigtige størrelse til dine behov og ønsker

Uanset hvor du synes, at der mangler et tæppe i dit hjem, vil det være med til at skabe en varm og hyggelig atmosfære. Det gælder, når du lægger tæppet i din entré, så det bogstavelig talt kan byde dig og dine gæste velkomne, eller hvis du lægger det i et af boligens andre rum som for eksempel spisestuen, stuen eller et soveværelse. Det rette tæppe kan desuden være med til at binde hele din indretning i det givne rum sammen, hvorved det i høj grad også får en designmæssig funktion. Samtidig er et tæppe ofte praktisk, idet det som regel er lidt varmere at gå på end for eksempel trægulve og klinker.

Hvis du er på udkig efter runde tæpper, kan du på vores side finde dem i flere forskellige størrelser. Det betyder, at du nemt kan finde et tæppe, som passer til dine ønsker og behov. Du kan blandt andet finde tæpper i en rund form med målene:

  • 90 cm i omkreds
  • 150 cm i omkreds
  • 180 cm i omkreds

De forskellige mål gør det nemmere for dig at finde det rigtige tæppe. Det er en fordel, hvis du leder efter et mindre tæppe til entréen, en gang eller måske endda til badeværelset. Samtidig har du også god mulighed for at finde et tæppe til enten soveværelset eller stuen i en større størrelse. Runde tæpper har desuden den anden fordel, at du kan placere flere sammen og dermed lege med indretningen og udtrykket i din bolig.

Størrelsen på det pågældende tæppe, som du vælger, har ofte også indflydelse på prisen på tæppet. Ud over at have flere forskellige størrelser har vi derfor også flere forskellige priser. Du kan derfor være sikker på, at vi også har noget, der vil falde i din smag og passe til din pengepung.

 

Runde tæpper i forskellige farver og materialer til din boligindretning

Ud over de forskellige mål kan du hos Møbelkompagniet desuden finde tæpper i forskellige farver og nuancer. Det gør, at udvalget fremstår bredere, og at der på den måde er noget for de fleste. Du kan blandt andet finde flere tæpper i den runde form i de mere klassiske farver, der passer ind de fleste steder og i de fleste menneskers boligindretning. Du kan nemlig finde farver som for eksempel:

  • Mørkegrå
  • Lys naturfarve
  • Mere rødlig naturfarve

Derudover fås de fleste runde tæpper på vores side i materialerne bomuld og jute. Bomuld gør, at tæpperne er nemmere at holde rene og pæne. Samtidig er materialet ret slidstærkt. Du kan derfor være ganske rolig, da tæppet på grund af materialet vil holde sit pæne udseende i mange år fremover. Det er en stor fordel, idet et tæppe ofte vil blive trådt på både med og uden sko, ligesom at der uundgåeligt vil blive spildt på det på et tidspunkt. Hvis et tæppe ikke kan holde til lidt af hvert, er det svært at have det liggende fremme på gulvet.

Jute er derimod et materiale, der giver tæpperne et lidt mere groft og stivere udtryk og følelse, når du træder på det. Det betyder ikke, at dine nye, runde tæpper er ubehagelige at gå på. Du kan stadig gå på tæppet uden sko uden problemer, men du vil samtidig også opdage, at tæppet virker mere robust og tykkere.

 

Skab dit unikke look med runde tæpper

Med et rundt tæppe kan du skabe lige præcis det look, som du gerne vil have. Det gælder både, hvis du går efter en moderne, retro eller minimalistisk stil i dit hjem. Du kan bruge ét eller flere tæpper til at samle et rum ved at vælge tæpper med samme farve som noget andet i rummet. Samtidig kan du også bruge et rundt tæppe til at skabe noget opmærksomhed og blikfang i din indretning.

Runde tæpper kan med andre ord være gode til at give din boligindretning det sidste finish. Du kan derfor også med fordel bruge tæpperne, hvis du i forvejen har forholdsvist firkantede og tunge møbler. Her kan den runde form gå ind og skabe en kontrast til din øvrige indretning og dermed være med til at bryde den lidt op.

Du kan også anvende tæpperne, hvis du har meget tomt gulvplads. Det kan nemlig hurtigt virke lidt tomt og bart. Det kan tæpperne bryde med, så du netop får et varmere, hyggeligere og indbydende udtryk i dit hjem.

På mange måder kan du betragte runde tæpper som pyntegenstande til din boligindretning. De kan være med til at give dig de sidste detaljer, så dit hjem virkelig føles hjemligt og personligt. Samtidig giver den runde form dig i høj grad mulighed for at skille dig ud fra mængden og finde din egen personlige stil. Det bliver kun nemmere af, at du netop kan finde mange forskellige runde tæpper hos Møbelkompagniet både, når det kommer til farver, størrelser, materialer og prisklasser. Derfor vil der helt sikkert også være et rundt tæppe, der passer til lige præcis dig og dit hjem.

 

Det emmer af historie og nostalgi

Vintage er for mange et andet ord for historie og nostalgi, og hvis man yderligere tager roden af dette ord og folder den ud, så hentyder ordet vintage altså til noget, som var engang, om som aldrig vil blive glemt både på godt og på ondt. Gammelt håndværk, henlagte farver og datidens materialer er noget, som danskerne har gemt på og bevaret, og mange designere mener nu, at det er på tide at grave tilbage i historien for at finde inspiration til fremtiden.

Selvom mange vintage møbler i dag har fået et moderne præg, så ændrer dette ikke ved, at møblerne emmer af historie. Deres farver henligger os til en helt anden tid, hvor neonfarver samt mere lyse farver endnu ikke har haft deres storhedstid. Der er derfor tale om møbler, som fører os tilbage til en mere afslappet tid, hvor det ikke var teknologien samt nytænkningen, der var i fokus. Mange danskere bruger derfor også vintage møbler til at se tilbage samt til at skabe en kontrast til den teknologiske tid, vi lever i.