Tips og tricks

Hvorfor skal jeg vælge en sovesofa?

Mar 14, 2023

Hvorfor skal jeg vælge en sovesofa?

Bor du småt eller ønsker du bare en sofa med flere funktioner, er der måske lige en sovesofa du har brug for.

Vi kender det alle sammen – vi føler altid vi er i pladsmangel. Måske mangler du lige det ekstra rum hvor du kan have plads til overnattende gæster? Eller også bor du småt, og har brug for både stue og soveværelse i samme rum?

Vi ser det mere og mere tildens til small living. Folk flytter ind til byen i mindre lejligheder, hvor pladsen er mere trang og man derfor har brug for rum med flere funktioner.

Eller den studerende der flytter i en etværelses lejlighed – hvor stuen både fungere som soveværelse og spisestue.

Trenden bliver mere og mere small living, og vi har derfor brug for møbler med flere funktioner.

Med en sovesofa kan du nemt og hurtigt forvandle stuen til et soveværelse eller et gæsteværelse til overnattende gæster.

Sovesofaen har den smarte funktion, at den kan fungere som en ganske almindelig sofa i dagtimerne, og forvandles til en seng på ganske kort tid. Sovesofaen er visuelt pæn at se på, og indikerer på ingen måde at den har en sovefunktion.

Under sofaen finder du oftest opbevaringsmuligheder, hvor du kan finde plads til f.eks. sengetøj eller andet.

Sovesofaen er super nem at vedligeholde – læs mere om rengøring af sofa

 

Hvilken sovesofa skal jeg vælge?

Du har nu bestemt dig for at købe en sovesofa – så kommer det store spørgsmål ”HVILKEN SOVESOFA SKAL JEG VÆLGE”?

Der er flere forskellige typer af sovesofaer, og valget kan afhænge meget efter hvilken funktion sovesofaen skal have – Her er den vigtigste faktor unægtelig fjederindlægget.

Der er 3 fjedretyper Bonell fjeder, Posefjeder og Nozag fjeder.

Hvis sovesofaen skal bruges som en hverdagsseng anbefaler vi helt klar pose fejder. Pose fjeder er fjeder som er pakket ind i små stofposer, som tilpasser sig efter din kropsvægt. Dette gør indlægget mere fleksibel, hvilket giver den bedste komfort og støtte. Sovesofaen med pose fjeder fås med 1-7 komfort zoner, her har du selv mulighed for at tilpasse sovesofaen efter dine behov. Dette skal vælges i forbindelse med at du bestiller sovesofaen, og kan ikke tilkøbes efterfølgende.

Tiltænker du sovesofaen som en ekstraseng eller gæsteseng kan du sagtens nøjes med en Bonell fjeder eller Nozag fjeder.

Vi vil klart anbefale Bonell fjeder hvis sengen skal bruges jævnligt eller af voksne mennesker. Bonell fjederen er en klassisk, timeglasformede og stabile fjeder, den er lukket for oven og forneden og forbindes med hinanden med en gemmengående tråd. Dette betyder at fjedrene er forbundet med hinanden og giver en fin komfort. Bonell fjeder kan ikke fås i forskellige komfort zoner, men har den samme komfort hele vejen igennem madrassen.

Vi anbefaler dog klart at man køber en topmadras hvis sovesofaen skal bruges som seng ofte.

Den sidste type fjeder er Nozag fjeder, som er den billigste fjedertype. Nozag er ikke løse fjeder, men slangeformet fjeder som er gennemgående horisontalt hele vejen igennem madrassen.

Nozag fjeder er hårde og presser op imod sædet, og tilpasser sig derfor ikke din kropsvægt og giver dig en god sovekomfort.

Ved valg af denne fjedretype anbefaler vi et tilkøb af en topmadras og at sovesofaen hovedsaligt skal benyttes af børn eller andre med letvægt.

Guiden til god sovekomfort:

Vælg din madrastype med omhu. Hvis du tænker det kan være fuldstændig ligegyldigt hvilken type fjeder du skal vælge til din madras, kan du godt tro NEJ.

Mange mennesker prøver nærmest ikke madrassen inden køb, de placerer måske lige bagdelen på den, og tænker den er da udemærket.

Det er vigtigt at når du prøver en madras, at du ligger dig i den med hele kroppen. Prøv og vend og drej dig, og få den fulde fornemmelse af madrassen fra top til tå.

Faktisk siger man at man først ved om man har valgt den rigtige madras efter at have ligget i den i 14 dage.

Mange mennesker vælger ofte en for blød model fra start – så det er faktisk en god ide at vælge en lide hårde madras fra start, det vil på sigt give den bedste sovekomfort.

Går du med rygproblemer eller hovedpine eller andet, bør du måske overveje om du sover på den rigtige madrastype?

Det viser sig at mange mennesker med ryglidelser eller hovedpine slet ikke har den rigtige sovekomfort.

Det er enormt vigtigt at mange får den rigtige støtte og komfort når vi sover – det er trods alt her vi tilbringer mellem 8-10 timer af et døgn.

Er du i tvivl om du har den rigtige sovekomfort, er du mere end velkommen til at kigge ud til os.

Vi vil på bedste vis guide dig frem til den perfekte madras for dig og dine behov.