Tips og tricks

Sofa fjedre

May 15, 2024

Sofa fjedre

Der er 3 fjedretyper: Posefjede, Bonell fjedre og Nozag fjedre. 

Valget af fjedre i din sofa er afgørende for komfort og holdbarhed. I Møbelkompagniet finder du et udvalg af forskellige typer sofa fjedre, der sikrer den bedste siddeoplevelse. Uanset om du foretrækker fast støtte eller blød komfort, har vi den rette løsning til dig.

Pose fjedre

Hvis sovesofaen skal bruges som en hverdagsseng anbefaler vi helt klar pose fjedre. Pose fjedre er pakket ind i små stofposer, som tilpasser sig efter din kropsvægt. Dette gør indlægget mere fleksibel, hvilket giver den bedste komfort og støtte. Disse fjedre er individuelt pakket, hvilket reducerer lyden, når du bevæger dig og giver en mere jævn fordeling af vægten. 

Bonell fjedre

Vi vil klart anbefale Bonell fjedre hvis sengen skal bruges jævnligt eller af voksne mennesker. Bonell fjederen er den klassiske, timeglasformede og stabile fjeder, den er lukket for oven og forneden og forbindes med hinanden med en gemmengående tråd. Dette betyder at fjedrene er forbundet med hinanden og giver en fin komfort. Bonell fjedre kan ikke fås i forskellige komfort zoner, men har den samme komfort hele vejen igennem madrassen. Disse spiralformede fjedre er forbundet med hinanden, hvilket giver en robust og holdbar struktur til din sofa.

Vi anbefaler dog klart at man køber en topmadras hvis sovesofaen skal bruges som seng ofte.

Nozag fjedre

Den sidste type fjeder er Nozag fjedre, som er den billigste fjedertype. Nozag er ikke løse fjedre, men slangeformede fjedre, der tilbyder fast støtte og er ideelle til daglig brug. De hjælper med at bevare sofaens form over tid. Nozag fjedre er hårde og presser op imod sædet, og tilpasser sig derfor ikke din kropsvægt og giver dig en god sovekomfort. Ved valg af denne fjedretype anbefaler vi et tilkøb af en topmadras, såfremt sofaen skal bruges som seng.

Fordelene ved kvalitetsfjedre

Investering i gode sofa fjedre kan mærkbart forbedre din siddekomfort. Kvalitetsfjedre sikrer, at din sofa holder længere, og du får optimal støtte og komfort. Vores fjedre er designet til at modstå daglig brug og bevare deres form og funktionalitet gennem årene.

Guiden til god sovekomfort:

Vælg din madrastype med omhu. Hvis du tænker det kan være fuldstændig ligegyldigt hvilken type fjeder du skal vælge til din madras, kan du godt tro NEJ.

Mange mennesker prøver nærmest ikke madrassen inden køb, de placerer måske lige bagdelen på den, og tænker den er da udemærket.

Det er vigtigt at når du prøver en madras, at du ligger dig i den med hele kroppen. Prøv og vend og drej dig, og få den fulde fornemmelse af madrassen fra top til tå.

Faktisk siger man at man først ved om man har valgt den rigtige madras efter at have ligget i den i 14 dage.

Mange mennesker vælger ofte en for blød model fra start – så det er faktisk en god ide at vælge en lide hårde madras fra start, det vil på sigt give den bedste sovekomfort.

Går du med rygproblemer eller hovedpine eller andet, bør du måske overveje om du sover på den rigtige madrastype?

Det viser sig at mange mennesker med ryglidelser eller hovedpine slet ikke har den rigtige sovekomfort.

Det er enormt vigtigt at mange får den rigtige støtte og komfort når vi sover – det er trods alt her vi tilbringer mellem 8-10 timer af et døgn.

Er du i tvivl om du har den rigtige sovekomfort, er du mere end velkommen til at besøge os i vores showroom.

Vi vil på bedste vis guide dig frem til den perfekte madras for dig og dine behov.