Trends

Retro lænestole - den perfekte tilføjelse til hjemmet

Mar 14, 2023

Retro lænestole - den perfekte tilføjelse til hjemmet

Retro lænestole

Vil du have noget i dit hjem, der giver det et helt særligt udtryk, er du kommet til det rette sted. Retro lænestole giver et fedt indspark i langt de fleste hjem og boligindretningstyper og kan således være med til at bryde med nogle af de ensartede tendenser, der ofte ses i moderne indretning. Hos Møbelkompagniet forhandler vi et bredt udvalg, der understreger nogle af de tilbagevendende tendenser, som retro lænestole udgør.

Møbler der understøtter dit hjem

På mange måde har retro møbler noget over sig, der gør dem mere personlige i deres udtryk. De er ofte kendetegnede ved at være meget præcise i deres udformning, lavet af holdbare materialer i allerhøjeste kvalitet, og så har de noget særligt og nostalgisk over sig, der fanger øjet på positiv vis. Fælles for de fleste retro lænestole er, at de er designet med henblik på stil og komfort. Dette er den primære grund til, at den rette retro lænestol kan gøre underværker for dit hjem, og i sidste ende være medvirkende til at binde alle enderne sammen og skabe en rød tråd. Retro lænestole er en relativt bred kategori af lænestole, hvori der findes et væld af forskellige unikke udformninger. Det gode ved disse unikke særtræk er dog, at de har en imponerende alsidighed, der gør, at de kan passe til langt de fleste forskellige typer af indretning. Et retro møbel må nemlig gerne skille sig ud og træder blot endnu mere i karakter, hvis det er anderledes fra forskellige andre dele af din indretning.

Vores lænestole er også rare at sidde i

Selvom en retro lænestol på mange måder i særlig grad udmærker sig på området angående udseende og design, er der bestemt heller ikke noget at klage over, når det kommer til komfort. Vi har nemlig sørget for at samle et udvalg af lænestole her på siden, som hver især er unikke på en lang række punkter. Således får du både materialer i allerhøjeste kvalitet, gennemført og flot design, der kan løfte din stues indretningsmæssige niveau, samt god siddekomfort, der er udformet med henblik på en høj brugsværdi.

Retro lænestole passer ind, lige hvor du vil have det

Det gode ved retro møbler er, at de har en meget stor rækkevidde, når det kommer til anvendelsesmuligheder. Således kan du ikke blot bruge dem i kombination med en lang række af forskellige indretningsmæssige stilarter men også i en lang række af forskellige rum. Mangler der f.eks. en lænestol til stuen, på gæsteværelset eller i kontoret. Lige meget hvilket eller hvilke rum, der kunne bruge tilføjelsen af en flot designet retro lænestol, er der gode muligheder for at finde præcis det rette møbel til formålet. Som bekendt gør det ikke noget, at en retro lænestol skiller sig en smule ud, og faktisk kan dette være med til at understøtte de andre stilarter, du har kørende i dit hjem, fordi de netop kan fremhæve hinandens egenskaber. Herunder har vi fremhævet nogle eksempler på indretningsstile, hvor retro lænestole kan give et unikt touch: - Ny nordisk boligindretning, hvor fokus netop er på genfortolkningen af den klassisk nordiske stil. På den måde vil et retro møbel passe godt ind, og kan være medvirkende til at skabe en sammenhæng imellem det moderne og det klassiske. Denne form for boligindretning har ofte fokus på det lyse og det lette i kontrast til de lidt tungere møbler. - Urban living boligindretning, der har sit udgangspunkt og inspirationsmæssige kilde i New York. Denne type af boligindretning har i særlig grad fokus på det samlede udtryk, og går ikke så meget op i de små detaljer – det er helt okay og forventeligt, at der også er lidt maskulint og råt i form af eksempelvis ubrudte flader. Retro møbler vil passe rigtig godt sammen med den stilart, der har fokus på samspillet mellem de forskellige elementer i et rum. - Art deco boligindretning, hvor flotte og ædle metaller har deres mulighed for at skinne igennem. Her er det ofte materialevalg såsom guld, messing eller kobber, der er på spil. Disse kan med fordel gå flot sammen med det rette retro møbel i den rette farve og form, der kan understøtte disse metaller. Desuden er det en stil, der har sit udspring allerede tilbage fra 1920’erne, men som henter sin inspiration fra mange forskellige tider, og dermed nemt kan suppleres af en flot retro lænestol. - Retro boligindretning kommer vi selvfølgelig heller ikke udenom, men ved denne er der vist ikke så meget grund til at forklare, hvorfor en retro lænestol kunne passe godt ind. Med særligt fokus på tiderne fra 50’erne og helt op til 70’erne trækker denne fortolkning af det retro i særlig grad på flotte farvekombinationer og møbler, der skiller sig ud. - Din helt egen boligstil – ja, du læste rigtigt. Det er sjældent, at ens egen boligstil passer ind i en helt perfekt beskrivelse eller kategori, og det er også helt okay. Som nævnt passer disse retro møbler ikke blot ind i de veldefinerede genrer, men faktisk til langt de fleste typer af hjem. Kan du således forestille dig at have en af disse lænestole i dit hjem, er det nok fordi, den har noget, der kan supplere din eksisterende indretning.

Lad de flotte farver og former tale til dig

At lede efter nye møbler er altid en spændende proces, og med retro møbler er det bestemt ingen undtagelse. Det er ofte en helt særlig sanselig oplevelse, der er sjov at give sig i kast med. Kig for eksempel rundt i dit hjem og forestil dig, hvordan dine nye yndlings retro lænestole kunne stå - måske i hjørnet sammen med standerlampen, eller ved siden af sengen? Kun din fantasi sætter grænser