Trends

Retro skrivebord - måske noget der passer ind i din stil?

Mar 14, 2023

Retro skrivebord - måske noget der passer ind i din stil?

Retro skrivebord

Det er en vigtig beslutning, du skal tage, når du skal finde det helt rette skrivebordat sidde ved på de mange arbejdsdage, eller når der skal skrives opgaver til din uddannelse. Derfor er det vigtigt, at du vælger det helt rette skrivebord, der også passer ind i din øvrige stil i hjemmet. Her hos Møbelkompagniet ved vi, hvor vigtigt det er, at du finder et skrivebord, der ikke bare er pænt, men som du også kan sidde behageligt ved og som har netop de muligheder for opbevaring, som du har brug for. En klar trend, vi ser, er efterspørgslen på fede retro møbler, og derfor har vi her hos os også et stort udvalg af retro skriveborde, som du kan få til dit moderne hjem for at skabe lidt ekstra kant og pifte din boligindretning op.

Hvad er et retro skrivebord?

Det er ikke altid det samme, folk tænker på, når de hører om retro skriveborde. Retro betyder normalt, at der er tale om en stilart, der var populær i gamle dage. Men det kan være mange forskellige årtier og stilarter, folk tænker på, og derfor kan et retro skrivebord faktisk være mange forskellige ting. Det kan blandt andet være et skrivebord i meget industrielt look. Kendetegnene her er, at det er et skrivebord med en bordplade i træ – oftest en mørk træsort – som godt kan se lidt medtaget ud. Den industrielle tid er også kendt for sin brug af jern og sort stål, og det er også en tendens, der går igen for de industrielle retro skriveborde, der har sorte ben i metal. Dog kan et retro skrivebord også sagtens være fra en noget nyere tid, og her ser vi eksempelvis en tendens til borde, der tager inspiration fra midten af det 20. århundrede, hvilket mange også kalder ”midcentury modern”. Her ser vi borde i træ, der er minimalistiske og med få skuffer, så der er plads til kun de nødvendige ting. De mange forskellige former for retro skriveborde kan du finde her hos os, og det er op til dig, hvilken tidsalder du helst vil lade dig inspirere af. Vi har også skriveborde, der er bygget ud fra en mere klassisk stil, hvor der er skuffer og plads til masser af papirer og andre kontorartikler, som man særligt før verden blev så digital, som den er i dag, havde behov for. Hvis du har mange papirer og andre kontorartikler, du skal bruge i det daglige, så er et af disse retro skriveborde en rigtig god idé til dig.

Få plads til et fedt retro skrivebord

Der er stor forskel på størrelserne af vores retro skriveborde, og det er kun en fordel for dig, for det betyder, at du kan finde dit næste skrivebord her hos os, uanset om du har meget eller lidt plads til bordet. Vi har sågar også skriveborde, der er meget små og kan passe ind i ethvert hjem, uanset størrelse. Det drejer sig blandt andet om det, vi også kalder for et laptop bord, som er et lille bord, der kun er plads til en bærbar computer på. Denne type bord er ofte lavet i et industrielt moderne look, og kan derfor også godt karakteriseres som et retro skrivebord. Du kan også få skriveborde, der blot ligner en lille hylde, der enten skal hænge på væggen for sig selv eller som eksisterer som en del af en reol. Denne type er også smart til de mindre hjem, hvor der skal tænkes meget over pladsen.

Retro skriveborde i mange forskellige farver

Hos os i Møbelkompagnieter det altid enormt vigtigt at sørge for, at du har et bredt udvalg af farver i vores møbler, og det gælder naturligvis også vores udvalg af retro skriveborde. Derfor har vi en bred vifte af farver, så du kan finde lige præcis det skrivebord, der passer ind i dit hjem og i din boligindretning i øvrigt. Hvis du er særligt glad for en bestemt træsort og har flere møbler i denne, så kan du også finde et skrivebord, der passer ind i samme stil. Når det kommer til at finde et retro skrivebord, vil du ofte også se, at der er flere forskellige varianter, der er flerfarvede. Dette giver et fedt retro look, hvor benene for det meste er lavet i en anden farve end selve bordpladen. Vi har også flere forskellige slags retro skriveborde i sort og hvid, så du kan holde den helt minimalistiske stil i hjemmet uden for meget fokus på pangfarver.

Hvor stort skrivebord har du behov for?

Når du skal vælge dit retro skrivebord, er det naturligvis vigtigt, at du måler dit rum op, så du er klar over, hvor meget plads du har til dit nye skrivebord. Men derudover er det også rigtig vigtigt at tænke over, hvor meget plads du har brug for på dit skrivebord. Hvis du er studerende og bare skal have plads til en bærbar computer og eventuelt nogle bøger at slå op i ved siden af, kan du godt nøjes med et af vores minimalistiske retro skriveborde, hvor der ikke er særlig mange skabe eller hylder til opbevaring af ting, men hvor du får en solid bordplade og måske nogle meget små skuffer. Denne type bord passer godt ind i det moderne hjem. Men har du derimod en masse forskellige slags papirer og mapper, der skal være lige ved hånden, så kan du vælge et af vores skriveborde med masser af mulighed for arkivering i. Det vil give dig plads til alt det, du har brug for. Slutteligt er det vigtigt at vælge et retro skrivebord, der er nemt at holde ved lige og gøre rent. Hos Møbelkompagniet finder du et stort udvalg af skriveborde, der er nemme at holde rene.