Bolig inspiration

Lænestole med fodskammel – fuldend din indretning af stuen

Mar 13, 2023

Lænestole med fodskammel

Der er ikke noget som at komme hjem efter en lang og travl dag og bare kunne smække fødderne op i en stue, der emmer af hygge og følelsen af at være hjemme. Det er en fornemmelse, som mange danskere ser frem til. Det gælder, uanset om dagen er gået med arbejde, børnepasning eller med at studere. Uanset hvordan din dag ser ud og er planlagt, kan alle have brug for et pusterum og muligheden for at rykke ind i en eller flere bløde lænestole med fodskammel.

Hos Møbelkompagniet kan du finde et stort og varieret udvalg, når det kommer til lænestole med dertilhørende fodskamler. På den måde er der også rig mulighed for, at du kan finde lige præcis det sæt, som passer allerbedst ind i din stue og til din boligstil. Du kan nemlig finde lænestole i flere forskellige designs, farver og materialer. Og med den rigtige stol med skammel kan du hurtigt komme til at smække fødderne op og bare nyde en god film eller bog.

 

Skab hyggelige omgivelser med de rigtige farver

lænestole med fodskammel kan være et rigtig vigtigt møbel i dit hjem af flere grunde. For det første sidder du rigtig godt og behageligt i de fleste lænestole, hvor du kan hvile benene og fødderne efter en lang dag. For det andet kan du aktivt bruge sådan en stol i din boligindretning og dermed til at få det rigtige udtryk og den rigtige stemning frem i din stue. Det er både tilfældet, hvis du gerne vil skabe dig en hyggelig, lille læsekrog, have et sted at fordybe dig i avisen, tage en lille lur eller leder efter et møbel, der kan skabe lidt kontrast og modspil til dine andre møbler i stuen.

Uanset din grund kan du som sagt finde et hav af forskellige muligheder hos Møbelkompagniet. Her kan du nemlig finde flere forskellige lænestole med fodskammel. Det gælder specielt, hvis du er på udkig efter en bestemt farve. På vores side kan du finde flere smukke farver på lænestole, som du selv kan vælge at sammensætte med en fodskammel eller puf for at få det udtryk, som du ønsker dig. På den måde kan du finde farver såsom orange, rosa og mørkeblå. Samtidig er det også muligt at finde lænestole med fodskammel i de mere klassiske farver som for eksempel:

  • Sort
  • Lysegrå
  • Mørkegrå
  • Antracit

Hvis du leder efter de mere klassiske farver, vil du ofte kunne finde en lænestol med en matchende og dertilhørende fodskammel.

Når du skal vælge den perfekte lænestol, spiller farven for mange mennesker en afgørende rolle. Samtidig er det dog også vigtigt, hvordan du netop sidder i stolen. Det skal nemlig gerne være behageligt og rart. Derfor kan det være en god ide at overveje, hvilken sidekomfort du foretrækker. Nogle vil gerne kunne sænke sig ned i en rigtigt blød lænestol, hvorimod andre foretrækker at sidde på et mere fast underlag. Mange vil dog ofte finde, at de sidder godt i lænestole med fodskammel med en medium fasthed.

 

Lænestole med fodskammel i flere materialer

Ud over siddekomforten og farven kan du også få lænestole i forskellige materialer. På den måde har du frihed til både at finde en stol, som du vil elske at sidde i derhjemme, og som stil- og designmæssigt har det ønskede udseende.

Hvis du vælger et materiale som læder, uanset om det er ægte læder eller PU læder, vil det være nemt at tørre lænestolen og dens fodskammel af og dermed også at holde begge dele vedlige. Er du derimod mere til stofbetræk, kan det også sagtens lade sig gøre. Her kan det være svære at få genstridige pletter af stoffet, men til gengæld giver et stofbetræk et andet og varmere udtryk. Du kan også vælge at skille dig mere ud og købe lænestole med fodskammel lavet af acacia og reb.

Hvilket materialer, du vælger at købe en stol i, har derfor meget betydning for hele oplevelsen af stueindretningen og for din siddeoplevelse. Derfor er det vigtigt, at du finder en lænestol, som du kan blive glad for i mange år fremover.

 

Læn dig tilbage og find det helt rigtige design

Ligesom at lænestole med fodskammel kan findes i mange forskellige farver og materialer, kan de også have forskellige former. Her kommer det derfor igen i høj grad an på, hvad du drømmer om. Du kan nemlig få:

  • Den klassiske lænestol med skammel, et godt, bredt stykke til at støtte ryggen og tykke armlæn
  • En lænestol med et tyndere rygstykke og tynde armlæn
  • Lænestole i et racer design

Formen på den pågældende lænestol kan have stor betydning for designet, og hvordan stolen virker i et rum. En klassisk lænestol i læder kan for eksempel hurtigt virke tungere og større i et rum, men samtidig vil du også kunne opnå en tidløs, klassisk indretning med sådan en.

Lænestole med fodskammel i stof kan derimod virke lidt hyggeligere, hvilket kan være ideelt til et hyggehjørne, og hvis du går efter et lidt lettere udtryk i din indretning af stuen. Vælger du derimod en stol fremstillet af acacia og reb, vil du få et unikt design, hvor noget af stolen på grund af de flettede reb vil være gennemsigtig.

Ved nogle stole med fodskammel vil du desuden have mulighed for at læne hovedet helt tilbage og blive mødt af en pude til netop det formål.

Når det kommer til lænestole med fodskammel, har du altså flere muligheder at vælge imellem, så du kan finde det helt rigtige match for dig og din stue. Hos Møbelkompagniet vil du af samme grund kunne finde flere lænestole, hvor en matchende fodskammel derfor enten følge med eller kan købes ved siden af stolen. Uanset hvilken slags lænestol, der taler allermest til dig, vil du få et sted, hvor du kan smække fødderne op efter en lang og hård dag og bare nyde roen, en god film, en spændende bog eller kvalitetstid sammen med familien.

 

Det emmer af historie og nostalgi

Vintage er for mange et andet ord for historie og nostalgi, og hvis man yderligere tager roden af dette ord og folder den ud, så hentyder ordet vintage altså til noget, som var engang, om som aldrig vil blive glemt både på godt og på ondt. Gammelt håndværk, henlagte farver og datidens materialer er noget, som danskerne har gemt på og bevaret, og mange designere mener nu, at det er på tide at grave tilbage i historien for at finde inspiration til fremtiden.

Selvom mange vintage møbler i dag har fået et moderne præg, så ændrer dette ikke ved, at møblerne emmer af historie. Deres farver henligger os til en helt anden tid, hvor neonfarver samt mere lyse farver endnu ikke har haft deres storhedstid. Der er derfor tale om møbler, som fører os tilbage til en mere afslappet tid, hvor det ikke var teknologien samt nytænkningen, der var i fokus. Mange danskere bruger derfor også vintage møbler til at se tilbage samt til at skabe en kontrast til den teknologiske tid, vi lever i.