Bolig inspiration

Rustikke spiseborde til din bolig

Feb 13, 2023

Rustikke spiseborde til din bolig

Flotte og rustikke spiseborde til din bolig

Mange danskere går i dag rigtig meget op i, hvordan deres bolig tager sig ud. Det kan der være mange gode grunde til. For nogle mennesker er boligindretning lidt af en hobby, for andre er det vigtigt, at hjemmet er indbydende at træde ind i, og for atter andre er det med til at skabe den rigtige stemning og det rigtige udtryk i boligen.

Et af de steder, hvor du kan gøre rigtig meget for din boligindretning, er i dit hjems spiseområde og især i valget af et bord, hvad enten du stiler efter et simpelt design eller mere rustikke spiseborde. Det er vigtigt at finde det rigtige spisebord. Det er nemlig her, at du og din familie tilbringer rigtig meget tid sammen, og hvor der også er plads til vennerne en tilfældig aften eller i weekenderne. Samtidig fylder et spisebord som regel en hel del i hjemmet i kraft af sin anvendelse og dermed også sin størrelse. Derfor er det vigtigt, at du finder et, der passer til din personlighed boligstil. Også når det gælde spiseborde i et rustikt design.

Foren det moderne med det rustikke i din boligindretning

Hos Møbelkompagniet kan du af samme grund også finde et stort udvalg af rustikke spiseborde at vælge ud fra. På den måde er der helt sikkert også et bord, der falder lige i din smag. Ved at placere et spisebord med et rustikt udseende i dit hjem, skaber du automatisk en indbydende og imødekommende stemning i din bolig. Et flot og råt spisebord af træ udstråler nemlig varme og hygge på en helt speciel måde.

Et spisebord i et rustikt design er samtidig også nemt at forene med en mere moderne boligindretning. Det kan gøres ved de små detaljer, der forbinder din boligs rum sammen, men du kan også lege med stilen ved at placere mere stilrene og moderne stole rundt om bordet. På den måde kan du skabe en kontrast i dit spisebordssæt, og det er dermed også forholdsvist nemt at fremhæve det smukke ved rustikke spiseborde.

Spiseborde med et rustikt design kan desuden fås i flere forskellige varianter, alt efter hvad du drømmer om og har behov for. Du kan for eksempel finde spiseborde fremstillet af det samme træ og i den samme farve på både bordplade og bordben, men du kan også finde borde, hvor forskellige farver og materialer er kombineret. Det gør udvalget større, og du er dermed også sikker på at kunne finde et bord til dit hjem, som du og din familie bliver glad for.

Rustikke spiseborde i flere forskellige materialer og designs

Ved rustikke spiseborde kan du vælge imellem flere forskellige materialer, der alle give bordene et specielt udtryk. På den måde kan du derfor også finde både mørke og lyse nuancer, hvis du går og drømme om et rustikt træbord til dit hjem. Du kan blandt andet finde borde i materialerne:

  • Smoked olieret eg eller bare olieret eg
  • Egetræ
  • Akacie træ
  • Valnødfiner

Hvis du overvejer at kigge nærmere på rustikke spiseborde, vil du som sagt opleve, at du både kan finde borde i samme farve eller med forskellige farver. Du kan for eksempel finde spiseborde, hvor bordpladen er i en flot træsort, men hvor bordbenene er malet sorte. Det skaber en kontrast i bordet selv, men giver dig samtidig også det eftertragtede, rustikke udtryk.

På et rustikt træbord er benene desuden ofte lidt tykke i det. Det er nemlig med til at fremme den rustikke stil, hvor bordet kan virke robust. Men i vores udvalg hos Møbelkompagniet kan du også finde flere borde, hvor benene er en integreret del af bordenes design. Du kan nemlig både finde rustikke spiseborde med:

  • Lige, tykke ben
  • Ben, der krydser for enderne af bordet eller endda under bordet

Også i forhold til bordbenene kan du altså finde flere varianter. Det gælder både, når det kommer bordbenenes design og i deres farver. Som sagt kan bordbenene nemlig også fås i sort. Hvis du gerne vil fremme det rustikke udtryk, kan du også finde flere spiseborde, der helt er malet i sort. På den måde er der helt sikkert også noget for dig og din familie, hvis din familie trænger til et nyt spisebord at samles om. 

Vælg størrelse på bordet efter dine ønsker og behov

Ud over de forskellige materialer kan du også, når det kommer til rustikke spiseborde, vælge imellem flere forskellige former. Den mest normale form på et spisebord er nok stadig den aflange, hvor bordpladen både kan være og ikke være rundet i kanterne. Det er dog også blevet meget populært med et rundt bord. Et rundt bord kan stå i langt de flestes hjem, uanset hvor trang pladsen i spiseområdet er. Samtidig giver et rundt spisebord et anderledes udtryk i dit hjem og kan være med til at sætte dit personlige præg på boligen.

Når det kommer til at vælge det helt rigtige bord til dit spiseområde, er det desuden vigtigt at finde den helt rigtige størrelse. På den måde kan hele familien sidde rundt om bordet i hverdagen, og der kan være plads til gæster i løbet af ugen. Når du kigger på rustikke spiseborde, skal du derfor overveje, hvad dine behov og ønsker til bordet er. Har du brug for et bord med mange pladser, eller er et bord til fire måske nok?

Hvis du ikke helt kan bestemme dig, er det også muligt at finde spisebord i et rustikt design med mulighed for at fastgøre tillægsplader. På den måde kan bordet blot stå i sin normale størrelse i hverdagene, hvor der ikke er behov for så mange siddepladser. Samtidig kan du gøre bordet større, når det kommer gæster på besøg til for eksempel fødselsdage og i feriene. Du kan dermed veksle imellem størrelserne og selv beslutte, hvad der er plads til, og hvad der ser bedst ud i dit hjem. Ikke desto mindre kan du helt sikkert finde flere rustikke spiseborde i vores udvalg, som falder i din smag.