Bolig inspiration

Sofatæppe

Feb 13, 2023

Sofatæppe

Skab en hyggelig stemning i din stue med et sofatæppe

Der er mange ting, der gør din bolig hjemlig og hyggelig at være i. Det er især de små detaljer, der er med til at skabe den gode stemning. Detaljerne er desuden et vigtigt element i din boligindretning, så du netop får det udtryk, som du drømmer om i dit hjem. Hvis du gerne vil skabe et bestemt udtryk i din indretning af stuen, er et sofatæppe et nærmest uundværligt stykke tilbehør og et tæppe under sofabord er altid et "must have". Udover det så er et tæppe til sofa bare generelt et sikkert hit da det biver et super hjemmeligt look.

Hos Møbelkompagniet kan du få et væld af forskellige tæpper, der er velegnede til at slynge over sofaen eller et armlæn på en lænestol. De kan have en designmæssig funktion, men med et tæppe kan du også krølle dig sammen efter en lang arbejdsdag og blot hygge med familien, en god bog eller en Tv-serie. Du kan finde tæpperne i flere forskellige farver, størrelser og materialer, alt efter hvad du synes bedst om.

Find den rigtige størrelse og tykkelse til dit nye tæppe til sofa.

Når det kommer til at udvælge det rigtige sofatæppe, kan der være mange detaljer der spiller ind i valget. Det gælder også, hvis du går efter en bestemt størrelse eller tykkelse på tæppet. Målene på dit nye tæppe har nemlig en vigtig betydning, hvis du gerne vil kunne dækkes helt af tæppet, når du enten ligger ned eller sidder op.

Målene kan svinge med flere centimeter, alt efter hvilket tæppe du vælger at investere i. Derved er der også stor forskel på et tæppe med målene 130 x 160 x 1 cm og et tæppe med målene 130 x 180 x 1 cm. Det er dog ikke kun længden og bredden på dit sofatæppe, der er værd at have in mente. Tykkelsen på tæppet har nemlig også en stor indvirkning på, hvor varmt tæppet føles, og hvordan det er at have om sig.

Der er dermed flere faktorer, der er vigtige at tænke over, så du ender med at købe det helt rigtige tæppe. Men ud over målene bør du også overveje, hvilket materiale og hvilken farve du finder mest tiltrækkende. Hos Møbelkompagniet kan du nemlig finde et stort og varieret udvalg, hvis du er på udkig efter et nyt tæppe til stuen. Uanset hvilken smag og boligstil du har, vil du derfor helt sikkert kunne finde et tæppe på vores side.

Giv din stue et varmt udtryk med tæpper i flere farver

Med det rigtige sofatæppe eller plaid kan du skabe en varm og indbydende stemning i din stue. Det gælder både, når du selv træder ind i stuen, eller hvis du har gæster på besøg. Du kan svøbe dig ind i tæppet, hver gang du har brug for at føle dig lidt bedre tilpas. Alt efter hvilken boligstil du har, og hvilket udtryk du gerne vil have frem, kan du finde tæpper i flere forskellige farver og materialer.

Hos Møbelkompagniet kan du finde tæpper i de mere neutrale og tidløse farver som for eksempel nuancer af grå og hvid. Disse passer smukt i en mere klassisk boligindretning, hvor et sofatæppe netop kan være en fin detaljer, men ikke larmer for meget i forhold til resten af dine møbler i indretningen. Du kan til gengæld også på vores side finde tæpper med mere farve. Disse tæller blandt andet:

  • Rosa
  • Bordeaux
  • Gul
  • Orange
  • Mørkeblå
  • Nuancer af grøn

Med det store udvalg af farver er der sikkert også et sofatæppe, der passer til lige præcis din personlighed og boligstil. Det gælder både, hvis du leder efter et tæppe i et simpelt design, eller hvis du gerne vil have en bestemt farve til at skabe lidt kontrast til resten af din indretning. Med andre ord kan et farvet tæppe skabe blikfang i en neutralfarvet sofa og en stue, der er indrettet i en mere klassisk eller minimalistisk stil. Hvis du er rigtig glad for farver, kan du også vælge at købe en plaid med flere forskellige farver.

Når det kommer til tæpper til sofaen, kan du også finde nogle med mønstre og endda plaider med frynser for neden og for oven. Det giver dig mere frihed, når du skal vælge det helt rigtige sofatæppe til din indretning.

Flere gode fordele ved at vælge et sofatæppe i bomuld eller uld

Det er dog ikke kun farven, du bør overveje nærmere, når du leder efter et nyt tæppe til sofaen. Fordi du kan finde tæpper i forskellige materialer, er det også en god ide at overveje, hvordan tæppet skal føles at sidde med rundt om sig. Det kan nemlig være forskelligt fra tæppe til tæppe og fra materiale til materiale.

Oftest kan du finde tæpper i materialerne bomuld og uld. Begge materialer gør, at et sofatæppe vil føles varm omkring dig. Samtidig udstråler begge materialer hygge og velvære. Fordelen ved at købe et tæppe i uld er, at du får et tæppe, der kan holde dig varm, og som ikke bliver slidt lige med det samme. Det gælder, uanset om ulden kommer fra et lam, en Cashmere ged eller en alpaka. Nogle mennesker synes dog, at uld hurtigt kan komme til at føles kradsene mod huden. Hvis du har det sådan med uld, kan dit nye sofatæppe hurtigt miste noget af sin hyggende og varme virkning.

Bomuld derimod er et materiale, der ikke kradser på samme måde. Med det materiale vil du få et lunt tæppe, der samtidig er nemt at holde rent. Det skrumper ikke ligesom uld, hvis du smider tæppet i vaskemaskinen af og til.

Der er dermed forskellige fordele ved de to materialer. Disse fordele kan være værd at kende til, hvis du er på udkig efter det helt rigtige sofatæppe til dit hjem. Uanset hvad du går efter, har du dog et stort udvalg af vælge ud fra hos Møbelkompagniet. Det er således også muligt for dig at finde et tæppe i det helt rigtige design og fremstillet af det helt rigtige materiale, så du kan placere dit nye tæppe på sofaen eller hænge det over lænestolens armlæn i stuen.