Bolig inspiration

Skab et hyggeligt spiseområde med et smalt spisebord

Mar 14, 2023

Skab et hyggeligt spiseområde med et smalt spisebord

Skab et hyggeligt spiseområde med et smalt spisebord

Dit hjem er der, hvor du kan slappe af og finde ro efter en travl dag. Det er samtidig her, du kan invitere venner og familie over til en hyggelig dag eller aften. Derfor er det også vigtigt, at dit hjem afspejler din personlighed og stil. På den måde bliver din bolig nemlig hjemlig og rar at være i både for dig selv og dine gæster.

Din boligstil skinner i høj grad igennem i dit valg af møbler. Det gælder også, når du skal udvælge dit spisebord. Her kan du nemlig finde rigtig mange forskellige slags, der alle byder på noget forskelligt. Hvis du ikke har så meget plads til et spisebordssæt i din bolig eller gerne vil spare på pladsen, kan et smalt spisebord være den helt rigtige løsning for dig. Derfor kan du også finde flere smalle spiseborde hos Møbelkompagniet. De adskiller sig fra hinanden i både stil, størrelse og materiale.

Få et flot spisebord til det lille rum

Det er ikke alle mennesker, der har plads til det helt store spisebord. Det kan der være mange forskellige grunde til. Det kan både være, at du bor i en mindre lejlighed, hvor der simpelhent bare ikke er særlig meget plads. En anden grund kan også være, at du leder efter et mindre spisebord til et lille spiseområde tæt på dit køkken og allerede har et større bord i spisestuen eller et andet sted i boligen.

Uanset din grund er investeringen i et smalt spisebord for mange mennesker det helt rigtige valg. Sådan et spisebord har nemlig den klare fordel, at du får den nødvendige spiseplads, men uden at spisebordet kommer til at stå alt for trængt i dit hjem.

Med et lille eller et smalt spisebord har du desuden mulighed for at skabe en rigtig hyggelig krog i dit hjem. Det kan du blandt andet gøre ved at finde et par super lækre stole til bordet, enten i et mere klassisk design eller med lidt modigere farver. Derudover kan et par velvalgte pyntegenstande i form af vaser, lys eller en plante gøre rigtig meget for stemningen. Især hvis dit spiseområde i forvejen virker lidt småt. Mulighederne er dermed mange, når det kommer til boligindretning, og det er også tilfældet i forhold til Møbelkompagniets store udvalg af spiseborde.

Smalt spisebord – flere forskellige former og designs

Et spisebord bliver ikke mere praktisk, end når det ikke fylder alt for meget i rummet, men stadig ser pænt ud. Og det er hele ideen med et mindre spisebord. Selv hvis du ikke kan have et alt for stort bord i dit hjem, skal du ikke tænke, at du må på kompromis med bordets udseende for overhovedet at finde et. I vores sortiment kan du nemlig finde en masse forskellige smalle borde at vælge imellem. På den måde kan du snildt finde et super flot bord til dit hjem. Et smalt spisebord kan for eksempel findes flere:

  • Former 
  • Designs

Mindre spiseborde kan både fås i runde og aflange, firkantede former. Begge dele kan være rigtig praktiske, hvis du ikke har oceaner af plads i dit hjem. For eksempel kan de fleste runde borde placeres hvor som helst uden at fylde for meget. Det er dog en god ide at være opmærksom på omkredsen på de runde borde, eftersom de kan variere med flere centimeter. Du kan derfor også sagtens finde et rundt bord med plads til 2 personer eller 4 personer.

Det samme gør sig gældende ved de aflange borde. Her kan du dog også overveje muligheden for at investere i et smalt spisebord med udtræk. På den måde kan bordet nemt stå i sin normale form og størrelse til hverdag, men hvor du så har mulighed for at indsætte tillægsplader, hvis der kommer gæster på besøg. Det er en god løsning, hvis du har mulighed for at rykket bordet ind i et andet rum eller ommøblere lidt, så bordet netop kan fylde lidt mere. Et spisebord med udtræk vil samtidig give dig flere muligheder og er på den måde rigtig praktisk i en bolig med lidt plads.

Vælg de rette farver

Ud over formen på et smalt spisebord kan variere, kan du også finde bordene i flere forskellige farver. Du kan blandt andet vælge at investere i et hvidt spisebord, da det vil skabe lys og luft i rummet, men det er også muligt at gå efter et mørkere bord i sort eller naturtræ, hvis du gerne vil have det mere rustikke look til dit spiseområde.

Når det kommer til farver, kan du også finde borde, der kombinere flere. Du kan blandt andet finde borde, der har:

  • En hvid bordplade og sorte ben
  • En træfarvet bordplade og sorte ben
  • En hvid bordplade og lyse træben

Hvilket farvevalg du bør gøre dig, er helt op til dig at afgøre. Det gælder nemlig om at finde et spisebord, som passer til din personlighed og ind i den boligindretning. Uanset hvad du gerne vil have i et smalt spisebord, er der altså meget forskelligt at vælge imellem. Det betyder, at du også bør kunne finde et bord, der både stilmæssigt og størrelsesmæssigt vil passe ind i dit hjem.

Leder du efter et bestemt materiale?

Farverne på et spisebord fortæller også ofte noget om dets materialer. Ligesom med form og farver kan du derfor også vælge imellem flere. Du kan nemlig finde borde i materialer som for eksempel:

  • MDF
  • Egetræ
  • Fineret eg
  • Birketræ
  • Gummitræ

De mange materialer gør udvalget større, og det bør derfor også være muligt for dig at finde et smalt spisebord. Hvis du samtidig gerne vil have et lidt mere råt eller anderledes udtryk, kan du også finde mindre runde borde i hvid marmor eller marmor look. Selv på forholdsvis lidt plads, vil du derfor nemt kunne skabe dig et anderledes, stilrent og gennemført udtryk i dit spiseområde. Det gælder, uanset hvilken stil du går efter, hvad enten det er det mere rå, rustikke, klassiske eller lyse look.